Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka": U ponedjeljak u Sarajevu akcija darivanja krvi

Akcija će biti održana u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH

BiH 05.01.2024, 12:24
Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka": U ponedjeljak u Sarajevu akcija darivanja krvi
© AA

Zavod za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, Crveni križ FBiH, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" pozivaju građane da daruju krv u sklopu akcije darivanja krvi, koju organizuju u ponedjeljak (8. januara). godine, od 8 do 17.30 časova. Akcija će biti održana u prostorijama Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

"Pitamo li se ikada kako izgleda liječenje jednog djeteta oboljelog od raka? To je proces koji nije nimalo lak. Zahtjevan je kako mentalno, tako i fizički. Terapije su iscrpljujuće za dječiji organizam i narušavaju cijeli balans u tijelu", naveli su iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

Istakli su da tako terapija utiče i na "proizvodnju" krvnih ćelija, koje su ključne za nesmetan razvoj i život, javlja AA. 

"Upravo u trenucima kada su nivoi krvnih ćelija nezadovoljavajući za dalji nastavak liječenja potrebna je transfuzija krvi i njenih derivata. U ovom slučaju krv je lijek. Krv je život", naveli su iz Udruženja.

Pozivajući građane da se pridruže akciji i daruju krv naglasili su: "Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi!"

komentari (0)