(VIDEO) Ambasador Turske u BiH posjetio Centar za zdravo starenje

BiH 09.06.2021, 13:40
(VIDEO) Ambasador Turske u BiH posjetio Centar za zdravo starenje
© FENA

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadık Babür Girgin posjetio je Centar za zdravo starenje te tom prilikom donirao opremu i repromaterijal kojeg je Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) osigurala u okviru projekta "Moj kreativni svijet".

On je tom prilikom ukazao na važnost pružanja pažnje osobama treće životne dobi, a koje su svoj životni vijek provele doprinoseći zajednici, društvu, državi.

- Oni zaslužuju svu našu pažnju i podršku da im obogatimo i olakšamo život. Mi u Turskoj poštujemo osobe treće životne dobi. Stoga mi je bila čast posjetiti Centar i vidjeti da je realizirani projekt TIKA-e doprinio jačanju kreativnih radionica za osobe treće životne dobi – istakao je ambasador.

Osobe treće životne dobi, dodao je, imaju priliku da razvijaju svoje vještine, da budu kreativni i njihova umjetnička djela zaslužuju sve čestitke.

Također je i koordinator TIKA-e za BiH Muhamed Unal izrazio zadovoljstvo što mu je, kako je rekao, pružena prilika da podrži osobe treće životne dobi koje su doprinijele bh. društvu.

Kazao je da su u okviru projekta "Moj kreativni svijet" donirali potrebne šivaće mašine i repromaterijal koji će koristiti u nastavku aktivnosti.

- Svakako i dalje ćemo pružati podršku aktivnostima Centra kroz donacije i edukacije, odnosno dovođenje edukatora iz Republike Turske koji će podijeliti svoje znanje sa njima i na taj način unaprijediti saradnju između dvije države – istakao je Unal.

Uime Centra, ambasadoru i koordinatoru TIKA-e zahvalila je Varja Nikolić iz Udruženja "Aktiva“ koja je navela da Centar ima oko 500 članova, a više od 300 ih je aktivno.

- Dobili smo ogromnu količinu materijala i repromaterijala raznih vrsta kojima ćemo razviti nekoliko aktivnosti. Očekujemo da možemo cijelu godinu raditi - kazala je ona.

To također znači, dodala je, da će povećati broj učesnika i sretni su zbog toga.

komentari (0)