(VIDEO) Uništena ploča posvećena osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću

Gradsko Vijeće Sarajeva je prošle godine usvojilo inicijativu Alme Čengić kojom se zahtijevalo od OHR-a da se sa ulaza na teritoriju Općine Novo Sarajevo naloži skidanje ploče, međutim, gradnačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je to odbio.

BiH 10.01.2022, 09:37 10.01.2022, 10:11
(VIDEO) Uništena ploča posvećena osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću
© Printscreen/N1

Ploča osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića postavljena na zidovima spomen-parka Vraca, jučer je razbijena.

Prema informacijama medija ploču su razbili Elvis G. i Esad J, koji su se nakon toga predali u policijsku stanicu u Logavinoj, a na daljnje ispitivanje u PS Istočno Sarajevo.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se automobil zaustavljen kod ploče, nakon čega iz automobila izlazi mladić i razbija ploču a zatim se vraća u automobil. 

Podsjetimo, ploča posvećena ratnom zločincu Ratku Mladiću na Vracama je i ranije, nekoliko puta, bila uništavana, kada je po njoj posuta farba, ali su vlasti i mještani brzo intervenisali i istu očistili.

Uz to, Gradsko Vijeće Sarajeva je u prošle godine usvojilo inicijativu Alme Čengić kojom se zahtijevalo od OHR-a da se sa ulaza na teritoriju Općine Novo Sarajevo naloži skidanje ploče, međutim, gradnačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić je to odbio.

komentari (0)