ZiraatBank BH obilježila 25. godišnjicu postojanja u BiH

BiH 18.03.2022, 18:55
ZiraatBank BH obilježila 25. godišnjicu postojanja u BiH
© AA

Prigodnom ceremonijom, koja se održala u zgradi direkcije ZiraatBank u Sarajevu, ZiraatBank BH obilježila je danas 25. godina postojanja u Bosni i Hercegovini. Ceremoniji je prisustvovao predsjednik Uprave ZiraatBank BH Bülent Suer, uposlenici, gosti i brojni mediji.

Suer se zahvalio svim prisutnima, posebno uposlenicima, i onima koji su tu od početka, i koji svojim radom doprinose da ova banka napreduje. Uprkos teškim vremenima koji su uzrokovani pandemijom koronavirusa, ova banka, kako kaže Suer, nije nazadovala. Vjerujući u bolje sutra, Suer je rekao da će nastaviti kao i do sada raditi, te da su zahvalni svojim klijentima, i mnogobrojnim partnerima na ukazanom povjerenju.

- Ovo nije samo banka, ovo je više od banke, kazao je Suer.

Banka koja se vodi sloganom “VIŠE OD BANKE” traje već 25 godina na našim prostorima, a sa svojim korijenima u Turkiye traje oko 150 godina.

ZiraatBank je 1996. godine stekla pravo na rad i pružanju bankarskih usluga u Bosni i Hercegovini, a već u martu 1997. započela je s radom u Sarajevu kao prva banka u Bosni i Hercegovini sa inostranim kapitalom. ZiraatBank BH je podružnica turske državne Ziraat Bankasi A.S. koja nudi sve vrste bankarskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini.

Balkan News

komentari (0)