Albanija: Predsjednik Njemačke posjetio džamiju i tekiju u Beratu

Steinmeier se, kako prenosi Anadolija, sastao s gradonačelnikom Berata Ervinom Demom koji ga je upoznao s albanskom historijom i kulturom

Region 02.12.2022, 16:12
Albanija: Predsjednik Njemačke posjetio džamiju i tekiju u Beratu
© AA

Predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier posjetio je Berat, živopisan historijski grad u južno-centralnom dijelu Albanije koji se nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine.

Steinmeier se, kako prenosi Anadolija, sastao s gradonačelnikom Berata Ervinom Demom koji ga je upoznao s albanskom historijom i kulturom.

Steinmeier je posjetio Kraljevsku džamiju i Halveti tekiju, koje je obnovila Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), kao i tvrđavu Berat i Ikonografski muzej Onufri.

Predsjednik Njemačke doputovao je u četvrtak u dvodnevnu posjetu Albaniji, što je prva zvanična posjeta njemačkog šefa države toj balkanskoj zemlji nakon 27 godina.

Steinmeier se u okviru dvodnevne posjete sastao s albanskim kolegom Bajramom Begajem, premijerom te zemlje Edijem Ramom kao i s predsjednicom Skupštine Albanije Linditom Nikolla, a jučer je održao govor u albanskoj Skupštini.

komentari (0)