Ambasada Turkiye u Podgorici podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe

Region 05.07.2022, 10:37 05.07.2022, 10:42
Ambasada Turkiye u Podgorici podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe
© Twitter

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori podržaće Ministarstvo kulture i medija u oblasti digitalizacije arhiva i muzejske građe, dogovoreno je tokom sastanka resorne ministarke Maše Vlaović i turske ambasadorke u Podgorici Songul Ozan.

Na sastanku je dogovoreno i organizovanje studijskih posjeta i edukacija od strane turskih eksperata kako bi unaprijedili rad institucija kulture i proširili već postojeću saradnju, navodi se u saopštenju povodom sastanka, prenosi AA.

Ambasadorka Ozan je kazala da naredne godine Turkiye slavi 100 godina postojanja, najavljujući da će tim povodom organizovati brojne aktivnosti sa prijateljskim državama.

“Ministarstvo kulture i medija će sa velikim zadovoljstvom učestvovati u realizaciji tih aktivnosti koje će se odvijati na nivou Crne Gore“, rekla je Vlaović.

Koordinator TIKA-e u Crnoj Gori Abdulrahman Toprak izrazio je posebnu zainteresovanost za obnovu zgrade Turskog poslanstva na Cetinju i smještanje Fakulteta dramskih umjetnosti u tom objektu.

“Ministarstvo kulture i medija je spremno i otvoreno da pomogne u tome, nudeći na raspolaganje sve svoje kapacitete da se proces realizacije ubrza i privede kraju“, istakla je Vlaović.

Pored edukacije za institucije kulture, iz Ambasade Turkiye saopštili su da su otvoreni i za saradnju u vidu edukacije predstavnika medija, po principu razmjene u saradnji sa turskim javnim emiterima.

komentari (0)