Angela Merkel danas stiže u Srbiju: Visoke mjere sigurnosti

Tokom službene posjete Merkel će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja te sastanke sa premijerima BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova...

Region 13.09.2021, 09:19
Angela Merkel danas stiže u Srbiju: Visoke mjere sigurnosti
© AA

Angela Merkel, njemačka kancelarka, danas stiže u Srbiju. Tim povodom u Srbiji će biti na snazi stroge mjere bezbijednosti dok će kancelarku u vazdušnom prostoru dočekati migovi 29 Vojske Srbije.

 Prema pisanjima Blica, na terenu tokom dvodnevne posjete bit će i dva policijska helikoptera. Uz helikoptere na trasi kretanja Angele Merkel bit će raspoređeni pripadnici MUP-a Srbije a oko 600 ključnih osoba će biti direktno zadužene za neposrednu sigurnost kancelarke. Osim MUP-a, na sigurnosti njemačke kancelarke radit će 50 pripadnika Jedinice za obezvjeđenje objekata i ličnosti, 100 pripadnika Žandarmerije, 400 pripadnika beogradske policije, 10 pripadnika Spcijalne antiterorističke jedinice i pilotima helikopterske jedinice.

Planirano je da njemačka kancelarka održi sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a tokom službene posjete Merkel će se sastati sa premijerima zemalja Zapadnog Balkana na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja te sastanke sa premijerima BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova. 

komentari (0)