Dačić: "Priština nema, niti će ikada imati diplomatsko predstavništvo u Beogradu"

Dačić je reagovao na uvrštavanje Beograda na popis stranih misija na web stranici Ministarstva vanjskih poslova Kosova

Region 03.11.2023, 14:19
Dačić: "Priština nema, niti će ikada imati diplomatsko predstavništvo u Beogradu"
© AA

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Kosovo nikada neće moći otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu.

Reagirajući na uvrštavanje Beograda na popis stranih misija na web stranici Ministarstva vanjskih poslova Kosova, Dačić je kazao:  „Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti“, pišu Novosti.rs. 

- Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“ (https://ambasadat.net/en), navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti. U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti, navodi Dačić.

komentari (0)