Dritan Abazović u Potočarima: Važno da u ovim turbulentnim vremenima šaljemo poruku mira i solidarnosti sa svim žrtvama

Istina oslobađa i vjerujem da će regija, kada svi prihvatimo istinu, zaista krenuti možda jednim drugim putem, putem pomirenja i progresa, rekao je premijer Crne Gore Dritan Abazović danas u Potočarima kod Srebrenice

Region 11.07.2023, 12:03 12.07.2023, 15:14
Dritan Abazović u Potočarima: Važno da u ovim turbulentnim vremenima šaljemo poruku mira i solidarnosti sa svim žrtvama
© AA

Mislim da je važno da u ovim i dalje turbulentnim vremenima šaljemo poruku mira, solidarnosti sa svim žrtvama i šaljemo poruku nezaborava, poručio je premijer Crne Gore Dritan Abazović koji je stigao danas u Potočare gdje će biti klanjana dženaza i obavljen ukop 30 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine. 

"Meni je drago da Vlada Crne Gore svake godine je u Potočarima na obilježavanju genocida u Srebrenici. Mislim da je važno da u ovim i dalje turbulentnim vremenima šaljemo poruku mira, solidarnosti sa svim žrtvama i šaljemo poruku nezaborava", istakao je Abazović.

Rekao je da će u tom kontekstu nastaviti svake godine da dolaze u Potočare, piše AA. 

"Da makar simbolički ukažemo na potrebu ponavljanja poruke da genocid nikada ne smije da bude negiran i da istina oslobađa. Istina oslobađa i vjerujem da će regija, kada svi prihvatimo istinu, zaista krenuti možda jednim drugim putem, putem pomirenja i progresa. Uvijek dolazim kao prijatelj svih ljudi. Ne pravim nikakve razlike među žrtvama", istakao je Abazović.

komentari (0)