Grlić Radman: "Podjele na Balkanu predstavljaju prijetnju demokratiji"

Grlić Radman je istakao i da je ključ rješenja poštovanje jednakosti tri konstitutivna naroda i u tom smislu posebno izborna reforma.

Region 15.11.2021, 12:38
Grlić Radman: "Podjele na Balkanu predstavljaju prijetnju demokratiji"
© AA

Hrvatski ministar vanjskih poslov Gordan Grlić Radman kazao je da je jedna od tema sastanka ministara vanjskih poslova EU situacija na Zapadnom Balkanu te da je to važno pitanje za Evropsku uniju.

Grlić Radman je također upozorio da se situacija na Zapadnom Balkanu pogoršava, podjele se pogoršavaju i predstavljaju prijetnju demokratiji, integritetu.

Hrvatski ministar vanjskih poslova naglasio je da kako su posljednja dešavanja u BiH zabrinjavajuća jer rastući unitarizam i separatizam narušava stabilnost zemlje.

Istakao je i da je ključ rješenja poštovanje jednakosti tri konstitutivna naroda i u tom smislu posebno izborna reforma.

Grlić Radman je dodao i kako je od velike važnosti sačuvati teritorijalni integritet i demokratiju državana na Zapadnom Balkanu, ističući da je svako miješanje izvana i iznutra neprihvatljivo te da se sa izjavama koje podsjećaju na devedesete moraju prestati.

komentari (0)