Hrvatska: Čak 232 vatrogasne intervencije u posljednja 24 sata

Aktivan je još požar na Biokovu

Region 09.08.2022, 11:46 09.08.2022, 11:53
Hrvatska: Čak 232 vatrogasne intervencije u posljednja 24 sata
© AA

U posljednjih 24 sata hrvatski Državni vatrogasni operativni centar 193 zabilježio je 232 vatrogasne intervencije, od kojih je 109 intervencija požara otvorenih prostora, a u kojima je zahvaćeno oko 80 hektara površine, saopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Požar na Zrću lokaliziran je u 7:12 sati, u intervenciji je učestvovalo oko 50 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz Ličko-senjske županije i 14 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz Zadarske županije te dva vatrogasca s jednim vozilom iz IVP Zadar. Djelovao je i jedan Canadair.

- Požar je bio dosta jak, a u jednom trenutku je zbog jake bure zaprijetio i prometnici između Novalje i Kolana što smo brzo riješili. U suradnji sa policijom uskoro će se jedan trak pustiti u promet, kazao je županijski zapovjednik VZ Ličko-senjske županije Zvonimir Lonačarić.

Požar na području Crikvenice pod kontrolom je vatrogasaca, kao i požar u Istri na području Poreča, piše AA. 

Aktivan je požar otvorenog prostora na lokaciji Surdup u Šibensko-kninskoj županiji gdje su upućena 2 Air Tractora, a vatrogasne snage se zbog nepristupačnosti terena probijaju pješke.

- Jučer smo poslije grmljavinskog nevremena dobili dojavu o požaru otvorenog prostora na predjelu Podinarja gdje gori hrastova i borova šuma. Upućeno je 15 vatrogasaca i očekujemo pomoć jednog Canadaira, rekao je zapovjednik VZŽ Šibensko-kninske Darko Dukić.U slučaju jačanja požara, u pripravnosti su vatrogasne snage Vatrogasne zajednice Istarske i Karlovačke županije te Grada Zagreba.

Aktivan je još požar na Biokovu.

komentari (0)