Kosovo ponudilo SAD-u uspostavljanje stalne vojne baze

Mehaj je razgovarao u Pentagonu sa podsekretarom američkog ministarstva odbrane Colin Kahlom

Region 22.10.2021, 13:31 22.10.2021, 13:44
Kosovo ponudilo SAD-u uspostavljanje stalne vojne baze
© Twitter

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj saopštio je da je Ministarstvu odbrane SAD-a ponudi uspostavljanje stalne vojne baze na Kosovu.

Mehaj je o tome razgovarao u Pentagonu sa podsekretarom američkog ministarstva odbrane Colin Kahlom, prenijeli su kosovski mediji. Mehaj je, između ostalog, govorio i o sporazumu kojim se zabranjuje odlazak Kosovskih bezbjedonosnih snaga na sjever Kosova. 

- Danas mi je u Pentagonu bila čast upoznati podsekretara Ministarstva odbrane, dr. Colin Kahla. Drago mi je što sam dobio uverenje o podršci Kosovu ka evroatlantskim integracijama, ističući da vizija POTUS-a za integraciju Zapadnog Balkana u EU ostaje na dnevnom redu prioriteta, napisao je Mehaj na svom Twitteru. 

Osim toga, Mehaj se obratio novinarima te istakao kako je razgovarano o geopolitičkom pitanju Sjevera. 

- Ali, kao što znate, operacije koje su se odvijale u posljednje vrijeme su predvođene iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Pitanje Sjevera je pitanje koje pripada nama kao cijeloj državi. U budućnosti ćemo razgovarati sa NATO-om o tome kako ćemo se toga pridržavati, ali imamo sporazum kojeg se moramo pridržavati i tu smo u koordinaciji i sa NATO i sa SAD, kazao je Mehaj novinarima. 

komentari (0)