Kosovski političar Haljiti: Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan

Haljiti je, prema pisanjima Kosovo online, kazao da je „nastojanje Srbije da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Sjeverna Makedonija, niti ostale države koje su nekad bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu biti stabilne države“.

Region 15.06.2021, 10:47 15.06.2021, 12:34
Kosovski političar Haljiti: Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan
© Kosovo.info

Džavit Haljiti, zamjenik lidera Demokratske partije Kosova, istakao je kako Srbija ima opasan plan za Kosovo i Balkan, javlja kosovski list „Gazeta Express“.

Haljiti je, prema pisanjima Kosovo online, kazao da je „nastojanje Srbije da niko u regionu, ni Hrvatska, ni BiH, ali ni Sjeverna Makedonija, niti ostale države koje su nekad bile u sastavu Jugoslavije, ne mogu biti stabilne države“. Haljiti je za Kosovo online istakao i da je to pripremljeno u Memorandumu Srpske akademije nauka i umjetnosti.

- Srbijanske tajne službe nikada ne staju. Prisutni su svuda, na svim teritorijama i imaju dugu historiju djelovanja, posebno vojna služba koja je bila veoma jaka, ističe Haljiti i ukazao kako kosovski premijer Albin Kurti ima pristup vladanju i upravljanju kao da je još u opoziciji.

komentari (0)