Kosovski premijer Albin Kurti se vakcinisao AstraZeneca vakcinom

- Suočeni smo s vrlo teškom pandemijom, čije je konačno rješenje vakcinacija stanovništva, kazao je kosovski premijer Albin Kurti nakon vakcinacije...

Region 30.03.2021, 14:37
Kosovski premijer Albin Kurti se vakcinisao AstraZeneca vakcinom
© Facebook

Albin Kurti, premijer Kosova jučer se prvi vakcinisao AstraZeneca vakcinom, čiji je prvi kontigent kroz COVAX mehanizam stigao prije dva dana. 

- U sportskoj dvorani ′ 1. oktobar ′ ′ u Prištini, danas popodne sam vakcinisan protiv Covid-19. Vakcina je sigurna i pomoći će što bržem prevladavanju ove situacije. Stoga ohrabrujem sve građane da vakcinišu i uklone dileme u korist vakcinacije. Sinoć je stigao prvi kontingent od 24 hiljade vakcina, imat ćemo i druga cjepiva, potrudit ćemo se da se što prije cijepimo, napisao je Albin Kurti na svom Facebook profilu. 

Također, dodao je, kako su vakcine i vakcinacija neophodni. 


-  Suočeni smo s vrlo teškom pandemijom, čije je konačno rješenje vakcinacija stanovništva. U međuvremenu, sve vas molim da nosite maske, držite se fizičke distance, održavate higijenu i izbjegavate okupljanja na zatvorenim mjestima. Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima, zahvaljujem ministru zdravlja Arben Vitia i želim svima dobro cijepljenje. Počinjemo sa zdravstvenim osobljem i starijim ljudima, da bismo nastavili s drugima, dodao je Kurti.

komentari (0)