Kurti razgovarao sa Scholzom: "Kosovo direktno ugroženo terorističkim napadom koji je sponzorisala Srbija"

Kurti je istakao da se u napredovanju mora voditi računa o agresivnom djelovanju Srbije, za šta postoje dokazi i dovoljno činjenica o njenoj umješanosti.

Region 17.10.2023, 09:40
Kurti  razgovarao sa Scholzom:  "Kosovo direktno ugroženo terorističkim napadom koji je sponzorisala Srbija"
© AA

Tokom boravka u Tirani u okviru samita Berlinskog procesa, premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa njemačkim kancelarom Olafom Scholzom. 

Razgovarano je o bezbjednosnoj situaciji nakon terorističkog napada na Kosovo 24. septembra, a premijer Kurti istakao je da je Kosovo direktno ugroženo paravojnim terorističkim napadom koji je sponzorisala Srbija, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je istakao da se u napredovanju mora voditi računa o agresivnom djelovanju Srbije, za šta postoje dokazi i dovoljno činjenica o njenoj umješanosti.

Kosovski premijer je zahvalio kancelaru što je ponovo pokrenuo Berlinski proces, koji Kosovo snažno podržava. Kurti je zahvalio kancelaru Scholzu i na ulozi i podršci Njemačke Kosovu, piše AA. 

“Naši bilateralni odnosi su povezani sa zajedničkim vrijednostima slobode, demokratije i jednakosti”, rekao je Kurti.

Kosovski premijer se sastao i sa državnim sekretarom za evropske poslove Francuske Laurencom Booneom na marginama samita Berlinskog procesa.

U fokusu razgovora bili su bilateralni odnosi dvije države, bezbjednosna situacija nakon terorističkih napada na Kosovu 24. septembra i u Francuskoj 15. oktobra, kao i regionalna saradnja.

komentari (0)