Kurti sa ambasadorima zemalja Kvinte: "Ne radi se o mirnim protestima, već o gomili ekstremista u režiji Beograda"

Informišući ih o situaciji na sjeveru i današnjim dešavanjima tamo, kosovski premijer je istakao značaj i potrebu za deeskalacijom situacije

Region 30.05.2023, 09:07
Kurti sa ambasadorima zemalja Kvinte: "Ne radi se o mirnim protestima, već o gomili ekstremista u režiji Beograda"
© AA

 Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Kancelarije Evropske unije na Kosovu, sa kojima je razgovarao o dešavanjima na sjeveru Kosova, nakon nasilne akcije ekstremističkih demonstranata protiv kosovske policije, KFOR-a i pripadnika medija. 

Kako je saopšteno iz Vlade, Kurti je ocijenio da se, iako je danas bilo i mirnih demonstranata, ne radi o mirnim protestima, već o gomili ekstremista u režiji zvaničnog Beograda.

- Srpski nacionalistički, šovinistički i prokremljanski grafiti sa maskiranim ekstremistima koji ciljaju, vandaliziraju i napadaju bilo šta nesrpsko glavni su pokazatelj motiva nasilnih akcija, koji bi svi trebali najoštrije da osude, kazao je Kurti.

Informišući ih o situaciji na sjeveru i današnjim dešavanjima tamo, kosovski premijer je istakao značaj i potrebu za deeskalacijom situacije, kao i izrazio spremnost da sa državama Kvinte radi na tom cilju, piše AA. 

Dogovorili su se da će ostati u bliskoj komunikaciji narednih nekoliko sati i dana.

komentari (0)