Kurti se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom

Kurti je rekao da je premijeru Rami predložio da, pošto ove nedelje dolazi na Kosovo, treba da se održi sastanak dve vlade i potpišu sporazumi koji stoje u fioci

Region 05.07.2023, 12:49 06.07.2023, 14:48
Kurti se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom
© AA

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je danas da se neće sastati sa premijerom Albanije Edijem Ramom van sastanka dve vlade, Kosova i Albanije, koji je u junu otkazan na zahtev premijera Rame. 

Kurti je rekao da je sastanak vlada Kosova i Albanije, koji je bio planiran da se održi 14. juna u kosovskom gradu Đakovici, otkazan bez razloga, iako je to bilo predviđeno pre više meseci i bile su obavljene sve pripreme za potpisivanje 13 bilateralnih sporazuma.

Kurti je rekao da je premijeru Rami predložio da, pošto ove nedelje dolazi na Kosovo, treba da se održi sastanak dve vlade i potpišu sporazumi koji stoje u fioci, piše AA. 

Premijer Rama boraviće sutra na Kosovu, na balkanskoj turneji u okviru priprema za naredni Samit u okviru Berlinskog procesa koji će biti održan sredinom oktobra u Tirani.

Kurti je rekao da je dobro kada se Albanija rano priprema za takve sastanke, „ali dokle god radimo ove pripreme tako rano, nemojmo da kasnimo sa nerazumnim otkazivanjem sastanka dve vlade”.

komentari (0)