Lajčak razgovarao s Dačićem: Dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova

Lajčak je istakao stav EU-a da je na stranama da implementiraju ono što je dogovoreno

Region 30.06.2022, 13:03 01.07.2022, 12:38
Lajčak razgovarao s Dačićem: Dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova
© AA

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i ostala regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

Dačić je tokom razgovora podvukao da jedini pravi put za postizanje održivog dogovora između Beograda i Prištine predstavljaju dijalog i kompromis i da Beograd ostaje u potpunosti posvećen dijalogu i spreman za njegov nastavak, saopšteno je iz Dačićevog kabineta, prenosi AA.


- Naša strana je spremna da u nastavku dijaloga razgovora o brojnim otvorenim pitanjima, ali naglašavamo da nismo spremni da prihvatimo bilo kakve jednostrane odluke, koje nisu proizašle iz dogovora u dijalogu, a koje direktno ugrožavaju prava pripadnika srpske zajednice na Kosovu, rekao je Dačić.

Lajčak je naglasio da je "dijalog jedini proces za normalizaciju odnosa" Srbije i Kosova i istakao stav EU-a da je na stranama da implementiraju ono što je dogovoreno. Lajčak je napomenuo da radi na susretu na visokom nivou srbijanskog predsjednika Alaksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, i da želi da njihov naredni susret bude produktivan,saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

komentari (0)