Medicinska sestra na Kosovu tukla i maltretirala staricu u Centru za stara lica

Nedugo nakon što je video dospio u javnost kosovska policija je privela dvije osobe koje su izvršile nasilje nad starijom ženom

Region 03.11.2022, 10:36 04.11.2022, 12:07
Medicinska sestra na Kosovu tukla i maltretirala staricu u Centru za stara lica
© Printscreen/ Twitter

Videosnimak medicinske sestre zaposlene u Centru za stara lica "Orenda" u kosovskom gradu Peć, u kojem se vidi kako udara staricu, izazvao je zgroženost javnosti. 

Nedugo nakon što je video dospio u javnost kosovska policija je privela dvije osobe koje su izvršile nasilje nad starijom ženom. Medicinska sestra Aurona Peljaj, jedna od privedenih, istakla je policiji da se branila, navode Reporteri. 

Osim nje privedene su još dvije medicinske sestre te će prema riječima Škodran Nikčija portparola Osnovnog tužilaštva u Peći, danas biti saslušano osoblje i korisnici centra. 

Prema pisanjima lokalnih medija starica je majka šehida. 

Vlasnik staračkog doma Anton Rašat je u saopštenju na ovu temu naveo da su otpustili zaposlene koji su učestvovali u incidentu i da će pratiti sudski proces kako bi dobili najteže kazne.

Povodom ovog slučaja oglasila se i predsjednica Kosova Vjosa Osmani. Kosovska predsjednica je navela da je nasilje neprihvatljivo i nepodnošljivo. 

- Današnji čin nasilja nad starijom ženom je šokantan, neprihvatljiv i nepodnošljiv, pa ga Kabinet predsednika najoštrije osuđuje. Nadležni mehanizmi moraju da pojačaju i nadziru kriterijume selekcije, kako bi oni kojima je povjereno liječenje djece, žena i staraca prošli kroz stroge regrutacione filtere, navodi se u reagovanju.

komentari (0)