Na novim barikadama na Kosovu noć protekla mirno i bez okupljenih građana

Građani prolaze pješke taj dio grada, a nešto niže od barikade prema južnom dijlu Mitrovice, postavljena su dva patrolna vozila Kosovske policije

Region 28.12.2022, 09:13
Na novim barikadama na Kosovu noć protekla mirno i bez okupljenih građana
© AA

Na novim barikadama na putevima opštine Sjeverna Mitrovica, koje su postavljene tokom protekle noći, mirno je i nema okupljenih građana. 

Na barikadi kod Tehničke škole, u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, tri kamiona blokiraju put koji vodi iz južnog dijela grada, sa većinskim albanskim stanovništvom, u sjeverni dio sa većinskim srpskim stanovništvom.

Na toj barikadi nema okupljenih građana, kao što je to slučaj sa drugim barikadama koje čuvaju lokalni Srbi, javlja AA. 

Građani prolaze pješke taj dio grada, a nešto niže od barikade prema južnom dijlu Mitrovice, postavljena su dva patrolna vozila Kosovske policije.

Također, građana nema ni na drugoj barikadi, na mostu kod mjesta Dudin krš, koji spaja grad Mitrovicu sa magistralnim putem Mitrovica - Leposavić. Kod te barikade nema niti Kosovske policije, niti KFOR-a.

Do sada nije bilo barikada u opštini Sjeverna Mitrovica, a u ostale tri opštine na sjeveru Kosova: Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, prve barikade su postavljene prije 18 dana, nakon hapšenja Dejana Pantića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, osumnjičenog za teroristički napad na kosovske institucije.

komentari (0)