Na sjeveru Kosova od danas rade nova 74 policajca iz manjinskih zajednica

Zamjenik direktora Policije Kosova za region Severna Mitrovica Veton Elshani potvrdio je za AA da su na sjeveru počela sa radom ukupno 74 nova policajca, od kojih je 46 iz srpske zajednice

Region 25.07.2023, 12:31 26.07.2023, 13:28
Na sjeveru Kosova od danas rade nova 74 policajca iz manjinskih zajednica
© AA

U sjevernom dijelu Kosova, nastanjenom većinski srpskim stanovništvom, danas je započelo sa radom 74 novih pripadnika Policije Kosova. 

Zamjenik direktora Policije Kosova za region Severna Mitrovica Veton Elshani potvrdio je za AA da su na sjeveru počela sa radom ukupno 74 nova policajca, od kojih je 46 iz srpske zajednice.

- Mogu da potvrdim da su u sjevernom dijelu Kosova već počela da rade ukupno 74 nova policajca, od kojih je 46 iz srpske zajednice, 17 iz bošnjačke, tri iz turske, četiri iz egipatske, dva iz romske i dva iz aškalijske zajednice, naglasio je Elshani.

Dodao je da su policajci, bili među kadetima koji su ovog mjeseca diplomirali na svečanosti u Prištini kojoj su prisustvovali predsjednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Albin Kurt.

Više od 500 policajaca iz srpske zajednice napustilo je Policiju Kosova počekom novembra prošle godine, kao odgovor na odluku Vlade Kosova da zabrani stare srbijanske registarske tablice. Zbog odbijanja da sprovede tu odluku tada je suspendovan direktor Policije Kosova za region Severna Mitrovica Nenad Đurić.

komentari (0)