Na sjeveru Kosova povrijeđen policajac

Na lice mjesta izašle su nadležne policijske jedinice radi uviđaja, dok je povređeni policajac prevezen u Univerzitetsko klinički centar Kosova radi ukazivanja ljekarske pomoći

Region 09.12.2022, 09:36
Na sjeveru Kosova povrijeđen policajac
© AA

U napadu na policijsku jedinicu na sjeveru Kosova lakše je povrijeđen jedan pripadnik Kosovske policije. 

Napad se dogodio sinoć oko 23 sata u selu Srbovac, opština Zvečan, dok su policijske jedinice bile na redovnoj dužnosti, u patroli, saopšteno je iz Kosovske policije.

Dodaje se da su napad izvršila naoružana lica s dugim oružjem iz vozila tipa Audi, sive boje, sa KM registarskim oznakama.

- Uslijed incidenta lakše je povrijeđen pripadnik Kosovske policije, a na policijskom automobilu pričinjena je znatna materijalna šteta, navodi se.

Na lice mjesta izašle su nadležne policijske jedinice radi uviđaja, dok je povređeni policajac prevezen u Univerzitetsko klinički centar Kosova radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Do napada je došlo iste večeri kada je Kosovska policija poslala policijsko pojačanje na sjever Kosova nakon više incidenata zabilježenh posljednjih dana zbog priprema za održavanje vanrednih izbora u četiri opštine sa srpskom većinom, koji su zakazani za 18. decembar, javlja AA. 

Vanredni izbori za gradonačelnike četiri opština na sjeveru Kosova, sa većinskim srpskim stanovništvom: Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, raspisani su za 18. decembar, nakon što su srpski predstavnici zbog odluke o registarskim tablicama napustili kosovske institucije, uključujući policiju i pravosuđe.

komentari (0)