Osnovni sud u Prištini dvojici Srba zabranio ulazak na Kosovo zbog organizovanja nereda na sjeveru zemlje

Sud u Prištini proglasio je krivim Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića nakon što su priznali krivicu na ročištu u srijedu

Region 03.08.2023, 14:41 07.08.2023, 14:54
Osnovni sud u Prištini dvojici Srba zabranio ulazak na Kosovo zbog organizovanja nereda na sjeveru zemlje
© AA

Osnovni sud u Prištini zabranio je na tri godine ulazak na Kosovo dvojici Srba, koji su ranije uhapšeni zbog organizovanja nereda na sjeveru Kosova krajem maja.

Sud u Prištini proglasio je krivim Sinišu Jevtića i Ivana Sekulića nakon što su priznali krivicu na ročištu u srijedu. Siniša Jevtić je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela učestvovanje u vršenju krivičnih dela i huliganstva. Kazna zatvora bit će zamenjena novčanom kaznom od 7.000 eura.

Ivan Sekulić, zbog krivičnog djela učestvovanje u masi koja čini krivična djela i huliganstvo, osuđen je na šest mjeseci zatvora, ali će mu kazna, također, biti preinačena u novčanu kaznu od 7.000 eura. On je kažnjen i sa 2.000 eura zbog nošenja oružja bez dozvole. Ivan Sekulić osuđen je na jedinstvenu kaznu od 9.000 eura, piše AA. 

Sud je obojici izrekao dodatne kazne, proterivanje sa teritorije Kosova i zabranu ulaska na teritoriju Kosova na tri godine. Naloženo je i oduzimanje predmeta oduzetih u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

U maju ove godine u opštinama na sjeveru Kosova sa srpskom većinom, tokom protesta lokalnih Srba zbog ulaska novih albanskih gradonačelnika u zgrade opština uz asistenciju specijalnih jedinica Kosovske policije, došlo je do sukoba sa vojnicima KFOR-a, kao i do napada na policajce i novinare.

komentari (0)