Plenković na otvaranju Pelješkog mosta: Ostvarili smo hrvatski san

Region 26.07.2022, 22:13 27.07.2022, 14:28
Plenković na otvaranju Pelješkog mosta: Ostvarili smo hrvatski san
© AA

Ovo je povijesni dan za Hrvatsku, ostvarili smo hrvatski san, poručio je predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković.

"Obuzimaju me osjećaji radosti, ponosa i zahvalnosti. Radosni što smo ostvarili projekt koji je uistinu državni, strateški, svehrvatski i nadasve nadstranački. Ovo je projekt generacije i ponosa. Ponosa jer smo dio generacije koja je ostvarila ovako veliki čin. Čin spajanja hrvatskog teritorija, spajanja juga Hrvatske, južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije sa ostatkom zemlje", rekao je Plenković večeras u Komarnoj gdje je u toku svečanost povodom puštanja u promet Pelješkog mosta u Hrvatskoj.

Kako je kazao, ovo je potez generacije koji dolazi u trenutku kada su znali iskoristiti za ono za šta su se zalagali u proteklih 30-tak godina.

"Realizirali smo ovaj projekt skladno u pogledu političke volje i odlučnosti da ga realiziramo skladno u pogledu prekrasnog projekta u arhitektonskom, građevinskom i izvedbenom pogledu. Skladno u smislu korištenja članstva u EU na najbolji i najučinkovitiji način. Ostvarili smo čin spajanja juga Hrvatske. Ostvarili smo hrvatski san, budimo sretni da će oni koji će koristiti ovaj most dati svoj doprinos ekonomskom razvoju Hrvatske, boljoj prometnoj povezanosti, boljim prihodima od turizma, a iznad svega, kvalitetnijem životu svih ljudi koji žive u južnom dijelu Dubrovačko-neretvanske županije", rekao je Plenković, prenosi AA.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat ih je na fascinantan način povezao sa Kinom.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković se zahvalio "onima koji su imali viziju i koji su zamislili da će ovdje biti most".

"Budimo ponosni na Pelješki most, budimo ponosni na sva naša postignuća koja smo ostvarili u ove 32 godine", rekao je Jandroković.

komentari (0)