Podijeljeno 2.500 kg kurbanskog mesa porodicama u Novom Sadu

Četvrtog dana Kurban-bajrama podijeljeni su paketi porodicama i ljudima u novosadskim naseljima Adice, Veliki Rit, Klisa, Veternik i Bangladeš, a tom prilikom podjeljeno je ukupno oko 2.500 kilograma kurbanskog mesa.

Region 24.07.2021, 11:58 24.07.2021, 12:08
Podijeljeno 2.500 kg kurbanskog mesa porodicama u Novom Sadu
© AA

 U sklopu obilježavanja jednog od najvećih praznika u islamu – Kurban-bajrama, Muftijstvo vojvođansko Rijaseta Islamske zajednice Srbije, u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice Sandžaka i turskom humanitarnom organizacijom za pomoć socijalno udroženima „Hasene“ uspiješno su sproveli akciju podjele kurbanskog mesa najpotrebnijim sugrađanima.

Četvrtog dana Kurban-bajrama podijeljeni su paketi porodicama i ljudima u novosadskim naseljima Adice, Veliki Rit, Klisa, Veternik i Bangladeš, a tom prilikom podijeljeno je ukupno oko 2.500 kilograma kurbanskog mesa.

U akciji podjele kurbanskog mesa učestvovao je i muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić, koji je tradicionalno uključen u sve aktivnosti koji se sprovode na području Muftijstva vojvođanskog, posjećujući ljude, uručujući im pomoć i razgovarajući s njima, javlja AA. 

komentari (0)