Policija Kosova o aktuelnoj situaciji: Nema zvaničnih informacija da je neko povrijeđen

Upućujemo apel svim građanima i medijima da ne nasjedaju na lažne vijesti koje imaju tendenciju da destabiliziraju situaciju i stvore paniku, navode iz kosovske policije

Region 31.07.2022, 21:35 31.07.2022, 21:42
Policija Kosova o aktuelnoj situaciji: Nema zvaničnih informacija da je neko povrijeđen
© AA

Policija Kosova saopćila je da nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili policajac povrijeđen u kontekstu aktuelne situacije koja vlada na sjeveru Kosova.

- Na osnovu dosadašnjih zvaničnih informacija, nastavljene su blokade puteva na nekoliko lokacija na sjeveru Mitrovice u pravcu graničnih prelaza Jarinje i Brnjak koji su zatvoreni za saobraćaj, navodi se u saopćenju kosovske policije.

U saopćenju se također navodi da policija Kosova nema zvaničnih informacija da je neki građanin ili zvaničnik policije povrijeđen, piše AA. 

- Upućujemo apel svim građanima i medijima da ne nasjedaju na lažne vijesti koje imaju tendenciju da destabiliziraju situaciju i stvore paniku, navode iz kosovske policije.

Također se navodi da Policija Kosova nastavlja angažman na terenu s ciljem pružanja sigurnosti svim građanima i da njene jedinice rade na očuvanju reda i sigurnosti.

komentari (0)