Porast broja zaraženih koronavirusom u Srbiji i Hrvatskoj

U Srbiji se vladini zvaničnici optužuju da podstiču građane na vakcinaciju umjesto da preduzmu mjere protiv epidemije

Region 25.10.2021, 13:24
Porast broja zaraženih koronavirusom u Srbiji i Hrvatskoj
© Internet/Ilustracija

Brz rast broja slučajeva zaraženih koronavirusom i porast smrtnih slučajeva u Srbiji i Hrvatskoj razlog je za zabrinutost. U Srbiji, u kojoj se političari optužuju da su zbog izbora koji se održavali u aprilu i zbog slabijih mjera protiv epidemije, broj smrtnih slučajeva od COVID-a 19 na dnevnom nivou prelazi 50 ljudi. Od početka pandemije u zemlji je zabilježeno više od milion slučajeva i više od 10 hiljada umrlih, čime je uvedena obaveza potvrde o vakcinaciji ili negativnog rezultata testa na ulazima u kafiće, restorane i barove nakon 22:00.

U Srbiji se vladini zvaničnici optužuju da podstiču građane na vakcinaciju umjesto da preduzmu mjere protiv epidemije.

U Hrvatskoj, koja se suočava s četvrtim valom epidemije, broj slučajeva raste iz dana u dan. U Hrvatskoj, koja danas ima duplo veći broj slučajeva u odnosu na ponedjeljak prošle sedmice, u posljednja 24 sata registrovano je 680 novih slučajeva. Broj registrovanih slučajeva jučer je bio 2.293.

U zemlji, u kojoj je prošle sedmice zabilježeno više od 3.500 dnevnih slučajeva, prema posljednjim podacima, oko 47 posto stanovništva zemlje bilo je vakcinisano protiv koronavirusa.

komentari (0)