Premijer Crne Gore zamolio građane da štede električnu energiju i gorivo: Strahujem od krize koja slijedi

Smatra da bi se dobrom i pametnom politikom i regionalnom saradnjom, kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, i ova situacija mogla prevazići na najbolji način

Region 20.06.2022, 12:47
Premijer Crne Gore zamolio građane da štede električnu energiju i gorivo: Strahujem od krize koja slijedi
© AA

Vlada Crne Gore čini sve što može da olakša građanima kada su u pitanju cijene goriva, ali ne može zaustaviti rat u Ukrajini, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović.

Poručio je da je najveća briga Vlade šta će biti na jesen, jer "ne samo da ćemo imati krizu energenata, nego i hrane".

“Ozbiljne zemlje ozbiljno razmišljaju o predstojećoj krizi. Preduzećemo sve mjere i preduzimali smo ih, a već smo imali inicijativu vezano za akciznu politiku”, rekao je Abazović na konferenciji za novinare u Vili Gorici nakon susreta s premijerkom Finske Sanom Marin.

Abazović je istakao da će uraditi sve što je moguće da građanima olakšaju.

“Molim da građani rade na uštedama električne energije i goriva. Građani dok je lijepo vrijeme da se možda više prilagode zdravim stilovima života. Nije ovo apel da se promijene navike, ali sve na svijetu čeka teška godina i ona neće zaobići ni Crnu Goru”, upozorio je Abazović.

Premijer Crne Gore smatra da bi se dobrom i pametnom politikom i regionalnom saradnjom, kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, i ova situacija mogla prevazići na najbolji način.

Izvor: AA

komentari (0)