Promjene u politici Crne Gore: Milatović podržava inicijativu "Otvoreni Balkan"

Milatović je rekao da će inicijativa, u kojoj je aktuelni predsjednik Milo Đukanović odbio da učestvuje zbog Srbije, doprinijeti unaprjeđenju odnosa u regionu

Region 20.04.2023, 13:28 24.04.2023, 14:56
Promjene u politici Crne Gore: Milatović podržava inicijativu "Otvoreni Balkan"
© AA

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, podržava inicijativu Otvoreni Balkan.

- Da li se regionalne ekonomske integracije obavljaju oko CEFTA, Berlinskog procesa ili u okrilju Otvorenog Balkana? Mislim da su to paralelni procesi koji su komplementarni, rekao je Milatović u intervjuu za Nedeljnik, prenosi Blic.rs. 

Milatović je rekao da će inicijativa, u kojoj je aktuelni predsjednik Milo Đukanović odbio da učestvuje zbog Srbije, doprinijeti unaprijeđenju odnosa u regionu.

Milatović je istakao da je Evropska unija stvorena kao ideja regionalnog ekonomskog integrisanja zemalja Beneluksa, Njemačke, Francuske i Italije.  

- Mi često na Balkanu kada pričamo o evropskim integracijama zaboravljamo naše regionalne ekonomske integracije. To je meni postalo potpuno jasno dok sam boravio na Zapadu. Poznato je da sam radio u Evropskoj banci za obnovu i razvoj koja je klasična mainstream međunarodna finansijska organizacija, i između ostalog podržava tranziciju zemalja Zapadnog Balkana, kazao je Milatović.

komentari (0)