Razmjena iskustava u zaštiti djece između UNICEF-a i parlamenta Turkiye i Hrvatske

Region 23.05.2022, 12:54
Razmjena iskustava u zaštiti djece između UNICEF-a i parlamenta Turkiye i Hrvatske
© AA

Izaslanstvo Pododbora za prava djeteta Velike narodne skupštine Republike Turkiye održalo je sastanak s predstavnicima UNICEF-a u Hrvatskoj s ciljem razmjene iskustava u zaštiti djece kao ranjive skupine.

Sastanak izaslanstva Pododbora za prava djeteta Velike narodne skupštine Turkiye na čelu s Ibrahimom Yurdunusevenom s predstavnicom UNICEF-a za Hrvatsku Reginom Castillo održan je danas u Zagrebu.

- Riječ je o radnoj posjeti članova Parlamenta Tukiye hrvatskim institucijama uz podršku hrvatskog i turskog ogranka UNICEF-a. Cilj sastanaka je da turski parlamentarci uče iz dobrih praksi Hrvatske, ali i da mi učimo od najboljih praksi koje se primjenjuju u Turkiye, izjavila je Castillo.

Castillo je istaknula kako će izaslanstvo Turkiye danas održati sastanke na temu zaštite djeteta u Hrvatskom saboru s predstavnicima saborskih odbora.

Uz brojne predstavnike Velike narodne skupštine Turkiye te predstavnika UNICEF-a Turkiye na sastanku je nazočio i turski veleposlanik u Hrvatskoj Mustafa Babur Hizlan.

Tijekom narednih dana predstavnici Velike narodne skupštine Turkiye održat će više sastanka na temu prava djeteta u Zagrebu, a sutra će posjetiti Međimurje gdje će biti predstavljen pilot program za integraciju predškolske djece.

Službena posjeta izaslanstva Parlamenta Turkiye završava u četvrtak, 26. svibnja izložbom u Hrvatskom saboru koja je posvećena 30. godišnjici uspostave odnosa dviju država, piše AA.

komentari (0)