Sastali se ministri odbrane Srbije i Turske Stefanović i Akar: Dijalog Turske i Srbije doprinosi miru i stabilnosti na Balkanu

Akar je istakao da Turska i Srbija nastavljaju jačati saradnju u odbrani i sigurnosti u skladu sa okvirima saradnje koju su kreirali predsjednici dvije zemlje Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić

Region 27.10.2021, 16:27
Sastali se ministri odbrane Srbije i Turske Stefanović i Akar:  Dijalog Turske i Srbije doprinosi miru i stabilnosti na Balkanu
© AA

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar u Ankari je o bilateralnim i regionalnim temama razgovarao sa zamjenikom premijera i ministrom odbrane Republike Srbije Nebojšom Stefanovićem. 

Turski ministar odbrane Akar u Ankari je uz vojne počasti primio srbijanskog kolegu Stefanovića. U sjedištu Ministarstva odbrane u Ankari održan je i sastanak proširenih delegacija dvije zemlje.

Na sastancima je razgovarano o bilateralnim i regionalnim temama u sektoru odbrane, kao i o saradnji u oblasti vojne industrije, javlja AA. 

Akar je istakao da Turska i Srbija nastavljaju jačati saradnju u odbrani i sigurnosti u skladu sa okvirima saradnje koju su kreirali predsjednici dvije zemlje Recep Tayyip Erdogan i Aleksandar Vučić.

Ističući kako dijalog Turske i Srbije doprinosi miru i stabilnosti na Balkanu, Akar je poručio kako upravo mir i stabilnost na Balkanu spadaju u prioritete Republike Turske.

komentari (0)