Sjedinjene Američke Države donirale 55 oklopnih vojnih vozila Kosovu

Region 30.08.2021, 15:24
Sjedinjene Američke Države donirale 55 oklopnih vojnih vozila Kosovu
© AA

Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao je u ceremoniji primopredaje 55 vojnih oklopnih vozila (ASV), donacije Sjedinjenih Američkih Država Kosovskim bezbjednosnim snagama.

Na svečanosti koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Generalštab Kosovskih bezbjedonosnih snaga u kasarni "Adem Jashari“ u Prištini, govorili su predsjednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu i premijer Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova.

- Na putu rasta i razvoja naše vojske, izuzetno važnu ulogu igra naš nezamenljivi strateški partner, Sjedinjene Američke Države, rekao je premijer Kurti i naglasio da Sjedinjene Države zajedno sa drugim partnerskim zemljama nastavljaju da budu saradnici aktivni u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Podrška američkim oklopnim vozilima Kosovskim bezbjednosnim snagama, prema riječima premijera, samo je jedno od mnogih područja u kojima Sjedinjene Države značajno doprinose odbrani i bezbjednosti Kosova, javlja AA.

komentari (0)