Sjeverna Makedonija pooštrava mjere pri ulasku u državu

Region 18.08.2021, 15:45
Sjeverna Makedonija pooštrava mjere pri ulasku u državu
© AA

Strani i makedonski državljani će od 1. septembra za ulazak u Sjevernu Makedoniju morati imati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test, ili dokaz da su nedavno preležali COVID-19, odlučila je danas Vlada u Skoplju.

Kako se precizira, od 1. septembra makedonski i strani državljani će u Sjevernu Makedoniji moći ući ako prethodno na graničnom prijelazu prilože certifikat o imunizaciji ili potvrdu o preležanom COVID-19 u posljednjih 45 dana od dana ozdravljenja ili negativan PCR test star najviše 72 sata, javila je Beta. 

Prema dodatnim mjerama za zaštitu od COVID-19, građanima Sjeverne Makedonije koji se vraćaju u zemlju nakon 1. septembra, a nemaju nijedan od ta tri dokumenta, bit će određen karantin od sedam dana u kućnoj izolaciji rješenjem Državnog sanitarnog inspektorata. Strani državljani koji budu u tranzitu kroz Sjevernu Makedoniju, morat će kroz zemlju proći u roku od pet sati, uz prethodno potpisanu izjavu na ulasku koju treba da je prilože graničnoj kontroli na izlasku iz zemlje, prenosi Aljazeera.

komentari (0)