Srbija osvajačima medalja na OI uručuje novčane nagrade

70.000 eura najboljim sportistima Srbije...

Region 13.08.2021, 14:51
Srbija osvajačima medalja na OI uručuje novčane nagrade
© AA

Vlada Republike Srbije donijela je odluku da se svim sportistima vaterpolo reprezentacije koja je predstavljala Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju isplati novčana nagrada u visini od po 70.000 eura (u dinarskoj protivvrednosti) za osvojenu zlatnu medalju.

Novčana nagrada u istom iznosu pripala je i njihovom treneru Dejanu Saviću.

Vlada Srbije donijela je odluku da se novčana nagrada u iznosu od 70.000 eura (u dinarskoj protivvrednosti) isplati sportistkinji Jovani Preković za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u sportskoj disciplini karate, borbe - kumite.

Isti iznos pripao je i njenom treneru Roksandi Atanasov.

Vlada je donijela odluku da se svim sportistkinjama ženske odbojkaške reprezentacije, kao i njihovom treneru Zoranu Terziću, dodijeli novčana nagrada u iznosu od po 50.000 eura (u dinarskoj protivvrednosti), za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na sjednici je donesena odluka da se istim iznosom (po 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti) nagradi i sportista Zurabi Datunašvili i njegov trener Vojislav Trajković, za osvojenu bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u olimpijskoj sportskoj disciplini - hrvanje.

komentari (0)