TIKA podijelila ramazanske pakete ljudima u potrebi u Zemun polju u Srbiji

TIKA će tokom ovog mjeseca ramazana podijeliti 2.000 ramazanskih paketa sa životnim namirnicama u 25 mjesta u Srbiji

Region 21.04.2022, 09:20
TIKA podijelila ramazanske pakete ljudima u potrebi u Zemun polju u  Srbiji

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) povodom ramazana, muslimanskog mjeseca posta, nastavlja sa podjelom ramazanskih paketa ljudima u potrebi i u Srbiji. 

TIKA će tokom ovog mjeseca ramazana podijeliti 2.000 ramazanskih paketa sa životnim namirnicama u 25 mjesta u Srbiji.

Predstavnici TIKA-e jučer su uručili 150 ramazanskih paketa ljudima u potrebi u Zemun polju kod Beograda. Pakete s namirnicama građanima su podijelili koordinator TIKA-e u Beogradu Mehmet Mete Anac i imam džemata Zemun grad Senad ef. Hajrović.

Anac je tim povodom istakao da na ovaj način žele pomoći ljudima u potrebi.

- Od 2009. godine, kada smo počeli s radom u Srbiji, projektima koje realiziramo u raznim oblastima, pokušavamo da pružimo ruku pomoći naše države kao i da pružimo doprinos jačanju odnosa između dvije zemlje, rekao je Anac.

Podsjetio je da je TIKA dosad realizovala više od 300 projekata u Srbiji, u oblasti obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede i kulturne saradnje.

- Ove godine, kao i svake prethodne, povodom mjeseca ramazana, dijelimo ramazanske pakete porodicama u potrebi, kazao je Anac.

Istakao je da su započeli sa podjelom ramazanskih paketa u Novom Pazaru, te da su na tom području podijelili 500 paketa sa životnim namirnicama, nakon čega su nastavili podjelu paketa u drugim gradovima, piše AA. 

Dodao je da su danas podijelili ramazanske pakete ljudima u potrebi u Zemun polju, napominjući da će broj paketa koji će biti podijeljeni u Srbiji do kraja ramazana dostići 2.000.

Imam džemata Zemun grad Senad ef. Hajrović istakao je da tu radi oko deset i po godina te da muslimansku zajednicu na tom području čini oko 1.000 domaćinstava.

Efendija Hajrović izrazio je zahvalnost svima koji su pružili ovu humanitarnu pomoć, a posebno Republici Turkiye, ambasadoru Turkiye u Beogradu Hamiju Aksoyu i TIKA-i.

komentari (0)