TIKA u Novom Pazaru podijelila ramazanske pakete

Region 11.04.2022, 13:26
TIKA u Novom Pazaru podijelila ramazanske pakete
© AA

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) započela je danas podjelu ramazanskih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, porodicama slabijeg materijalnog stanja u Novom Pazaru. Tokom muslimanskog mjeseca posta TIKA će u Srbiji podijeliti više od 2.000 paketa koji će biti značajna podrška porodicama koje su u potrebi.

Generalni konzul Republike Turkiye u Novom Pazaru Basar Basol uputio je okupljenim Novopazarcima, koji su došli po pakete pomoći kod Stambol džamije, ramazanske poruke i želje da mjesec posta provedu u skladu sa Božijim zadovoljstvom, te da na bilo koji vid podrške bratske Republike Turkiye uvijek mogu da računaju.

- TIKA, koja je jedna od najvećih institucija Republike Turkiye, svake godine dostavlja pakete pomoći osobama u potrebi, i ove godine ta tradicija se nastavlja. Naime, TIKA će ove godine podijeliti više od 2.000 paketa povodom ramazana. Podjela će se vršiti na više od 25 punktova u Srbiji. Kao i uvek, podjelu započinjemo u Novom Pazaru, rekao je za AA konzul Basol.

Koordinator TIKA-e u Srbiji Mehmet Mete Anač izrazio je zadovoljstvo jer je tako značajna i obimna akcija započeta iz Novog Pazara.

- Od samog osnivanja TIKA-e u Srbiji, od 2009. godine, pa do danas, trudimo se da pružimo ruku solidarnosti i pomoći narodu u Srbiji. U ovoj zemlji smo do sada realizovali više od 300 projekata. Jedan od najznačajnijih sa dugom tradicijom je i ova podjela paketa u mesecu ramazanu. Počeli smo sa Novim Pazarom, a u toku naredne dvije nedjelje podijelićemo više od 2.000 paketa u cijeloj Srbiji, rekao je Anač.

Akcija će se nakon Novog Pazara nastaviti u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, piše AA.

komentari (0)