Turski KFOR organizovao Dječiji festival povodom 23. aprila, Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta

Predsjedavajući delegacije turskog kontingenta KFOR-a, pukovnik Sabri Gökhan Karamursel uručio je djeci poklone kako bi se sjećali ovog dana

Region 24.04.2024, 16:02 25.04.2024, 13:16
Turski KFOR organizovao Dječiji festival povodom 23. aprila, Dana nacionalnog suvereniteta i djeteta
© AA

Povodom 23. aprila, Dana nacionalnog suvereniteta i Dana djeteta Turske, u Prizrenu su danas turske trupe KFOR-a organizovale Dječiji festival.

Gotovo 900 djece iz različitih zajednica sa cijelog Kosova prisustvovalo je svečanosti održanoj u kasarni “Sultan Murat” u kojoj se nalazi predstavnička delegacija Turske, koja služi u okviru NATO mirovnih snaga na Kosovu, KFOR.

Djeca koja su se okupila na festivalu zabavljala su se igrajući tradicionalne igre poput povlačenja konopca, hvatanja stolice i takmičenja u trčanju u džakovima. Također su puštali zmajeve sa turskim i kosovskim zastavama.

Predsjedavajući delegacije turskog kontingenta KFOR-a, pukovnik Sabri Gökhan Karamursel uručio je djeci poklone kako bi se sjećali ovog dana, piše AA. 

U okviru festivala, studenti su imali priliku da izbliza vide vojnu opremu.

Turski vojnici služe u okviru KFOR-a na Kosovu od 1999. godine. Turska je prvi put preuzela jednogodišnju komandu KFOR-om oktobra 2023. godine.

komentari (0)