(VIDEO) Konferenciji u Albaniji se pridružio i Turkish Airlines

Region 06.05.2021, 10:41 06.05.2021, 15:51
(VIDEO) Konferenciji u Albaniji se pridružio i Turkish Airlines
© TRT Haber

                   

Zanimljiv trenutak dogodio se na konferenciji za novinare na aerodromu između albanskog premijera Edija Rame i člana EU za susjedstva i pitanja proširenja  Varhelyija. Na sastanku je napravljena  kratka pauza zbog  aviona Turkish Airlines koji se kretao na pisti.

Oliver Varhelyi, član Komisije Evropske unije  odgovoran za pitanja proširenja, održao je zajedničku konferenciju za novinare s premijerom Edijem Ramom na svečanosti isporuke vakcina koje je EU poslala Albaniji, u glavnom gradu Tirani.

Tokom zajedničke izjave za medije, putnički avion Turkish Airlinesa počeo se kretati pistom. Varhelyi i Rama morali su pričekati da avion prođe kako bi mogli nastaviti sa konferencijom za medije.

Dvojica čelnika su se osmjehnula ponavljajući ime Turkish Airlinesa i nakratko zaustavili zajedničku konferenciju za novinare.

Snimci koji su emitirani uživo na lokalnim televizijskim kanalima mnogo su puta dijeljeni na društvenim mrežama u kratkom vremenskom periodu, a jedan od komentara je: "Turska vanjska politika prema Balkanu nije mogla biti bolje prikazana ".

komentari (0)