Vučić: „Bit će veći rat nego što je sad“

Region 16.05.2022, 09:33
Vučić: „Bit će veći rat nego što je sad“
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o situaciji u Ukrajini, rekao da je veća šansa da se dogodi nuklearni rat, nego da se ne dogodi.

Igra se poker u glavu. Niko neće mir, svi hoće pola s druge strane. Ustvari, svi bi mir, a da ona druga strana bude poražena. Bit će veći rat nego što je sad. Predsjednik Xi je upozorio Evropu da mora povesti računa o sigurnosti jer ova mala, ograničena kriza u Ukrajini, može postati uzrok velikih globalnih sukoba. Ja te sukobe očekujem na jesen, i zato očekujem tešku zimu. Mislim da je veći sukob veoma realan. I mislim da je veća šansa da se dogodi nego da se ne dogodi. Rekao sam vam u decembru da ćemo u februaru i martu imati rat, kazao je Vučić.

Istakao je i da će se Srbija boriti da ne uvede sankcije Rusiji koliko god može, piše Blic.

Vučić je rekao i da će zima koja dolazi biti najteža na planeti u posljednjih 70 godina, te da je zabrana izvoza pšenice iz Indije dovela do povećanja cijena.

- Mnogo je problema. Rusija je zabranila izvoz. Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, imamo uslove gotovo proglašenog svjetskog rata i svjetskog sukoba, rekao je Vučić.

komentari (0)