Vučić: Demografska kriza će postati najveći problem u regionu

Dodik je, također, kazao kako je natalitet u Bosni i Hercegovini tokom rata bio znatno veći, nego u mirovnom periodu te da je „situacija apsurdna“

Region 23.09.2021, 14:53
Vučić: Demografska kriza će postati najveći problem u regionu

Demokratska kriza je pitanje bogatstva i siromaštva za region, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći na Demografskom samitu  u Budimpešti. 

Vučić je osim toga dodao i kako će ta kriza postati najveći problem Srbije i drugih zemalja u regionu te da će njegova zemlja povećati finansijske podsticaje porodicama sa djecom kako bi se povećao natalitet.

Srbijanski predsjednik se na samitu dotakao nataliteta, ističući da je to društveni fenomen te da je „šteta što fotografije koje ljudi dijele sa svojim ljubimcima, na društvenim mrežama dobiju više lajkova od fotografija sa djecom“.

Na Samitu se obratio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad dodik. Kazao je da je zbog politike Eu, Balkan izgubio stanovništvo.

- Sebična politika Evrope uzrokuje da Balkan bude prazan. Oni koji će popuniti ovo mjesto bit će imigranti iz zemalja različitih kultura, rekao je Dodik i pitao: "Hoće li Evropljani živjeti u Evropi nekoliko godina kasnije?"

Dodik je, također, kazao kako je natalitet u Bosni i Hercegovini tokom rata bio znatno veći, nego u mirovnom periodu te da je „situacija apsurdna“.

komentari (0)