Vučić: Moguć veliki napredak odnosa sa Crnom Gorom

Vučić je naglasio da je Abazovićeva posjeta Beogradu "samo početak veoma uspješne saradnje" i da vjeruje da može da bude još bolje

Region 29.06.2022, 15:27
Vučić: Moguć veliki napredak odnosa sa Crnom Gorom
© AA

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uvjeren da će u odnosima Srbije i Crne Gore biti moguć veliki napredak, a premijer Crne Gore Dritan Abazović saopštio da je Vučić zamolio ministra policije Aleksandra Vulina da se riješi problem zadržavanja crnogrskih državljana na granicama.

Vučić je u obraćanju koje je emitovano na njegovom zvaničnom Instagram nalogu istakao da mu se čini da su Abazović i on na neki konkretan način uspjeli da razriješe velika politička pitanja koja su razdvajala dvije države.

Vučić je naglasio da je Abazovićeva posjeta Beogradu "samo početak veoma uspješne saradnje" i da vjeruje da može da bude još bolje.

Dodao je da je sa Abazovićem razgovarao o političkim bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, poljoprivredi, o snabdjevanju hranom i energetskim bilansama i kako da se dvije države međusobno pomažu na jesen i predstojeću zimu.

Abazović je rekao da je na sastanku najviše riječi bilo o regionalnoj saradnji, saradnji u oblasti infrastrukture.

Istakao je da su Vučić i on došli do konretnog rješenja po pitanju koje je važno za crnogorske poslanike, dodajući da je Vučić pozvao ministra policije Aleksandra Vulina i zamolio ga da se praksa zadržavanja građana Crne Gore na granici zaustavi.

Abazović je naveo da će od 1. jula građani Crne Gore, među kojima su i političari i poslanici, dolaziti u Beograd bez restrikcija.

Izvor: AA

komentari (0)