Vučić nakon sastanka s Erdoganom: Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu

Vučić je nakon sastanka na društvenim mrežama objavio da je za Srbiju vrlo bitno da održava najbolje moguće odnose sa Turkiye

Region 21.08.2023, 10:20 22.08.2023, 14:27
Vučić nakon sastanka s Erdoganom: Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan sastali su se u nedjelju u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske. 

Vučić je nakon sastanka na društvenim mrežama objavio da je za Srbiju vrlo bitno da održava najbolje moguće odnose sa Turkiye, piše AA. 

- Uvek važan i otvoren razgovor sa Recepom Tayyipom Erdoganom o aktuelnim bilateralnim i regionalnim pitanjima. Za nas je bitno da održavamo najbolje moguće odnose sa Turskom, a ovaj sastanak je bio još jedan korak u pravcu jačanja već dobre srpsko-turske saradnje u svim oblastima od obostranog interesa. Razgovarali smo o važnosti očuvanja mira i stabilnosti u regionu, gde računamo na konstruktivan angažman Turske, kao jednog od najuticajnijih međunarodnih faktora u ovom delu sveta, naveo je Vučić na Instagram profilu.

Vučić je razgovarao sa Erdoganom na marginama proslave Dana državnosti Mađarske.

Bilateralne veze Turkiye sa Srbijom napreduju u pozitivnom smjeru, a privredni i ekonomski odnosi se razvijaju snažnim zamahom. Vijeće za saradnju na visokom nivou Turkiye i Srbije osnovano je 2017. godine.

komentari (0)