Vučić razgovarao sa Erdoganom: Ponovio spremnost da pomogne u otklanjanju posljedica zemljotresa

Predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan, zahvalio se Vučiću na požrtvovanosti spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turkiye i na drugoj podršci koja stiže iz Srbije

Region 26.02.2023, 15:40 26.02.2023, 18:22
Vučić razgovarao sa Erdoganom: Ponovio spremnost da pomogne u otklanjanju posljedica zemljotresa
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsjednikom Republike Turkiye Recepom Tayyipom Erdoganom.

Vučić je, ističe se u saopštenju Predsjedništva Republike Srbije, izrazio iskreno žaljenje zbog velikog broja žrtava razornih zemljotresa i ponovio spremnost Srbije da pomogne u otklanjanju posljedica prirodne katastrofe, koja je pogodila Turkiye te je povodom rođendana predsjednika Republike Turkiye, Vučić poželio „dobro zdravlje i snagu da vodi zemlju kroz izazove sa kojima se suočava u ovom teškom trenutku.“

Kroz razgovor Vučić je upoznao turskog kolegu sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom. Dvojica državnika su se saglasila da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu.

Sa druge strane, predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan zahvalio se Vučiću na požrtvovanosti spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turkiye i na drugoj podršci koja stiže iz Srbijje.

Sagovornici su tim povodom rekli da će, radeći na jačanju srpsko-turskih odnosa, davati i snažan doprinost regionalnoj stabilnosti. Dva lidera razgovarali su, između ostalog, i o aktuelnim pitanjima, navode iz Predsjedništva Srbije. 

komentari (0)