Vučić: " Teška noć pred Srbima, vodi se bitka za opstanak naroda na svojim ognjištima"

Ističući da je izdao najvažnija narađenja te da ih je Vijeće za nacionalu sigurnost prihvatilo, Vučič je dodao da su preduzeli "odgovarajuće mjere na zaštiti naše otadžbine"

Region 11.12.2022, 20:06 11.12.2022, 20:21
Vučić:  " Teška noć pred Srbima, vodi se bitka za opstanak naroda na svojim ognjištima"
© AA

"Ovo što se dešava na KiM je pokušaj završavanja sa srpskim problemom, u kojem učestvuju Albin Kurti i prištinske vlasti, kao i dobar deo međunarodne zajednice koji se pravi da se ništa ne dešava", poručio je Aleksandar Vučić nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

U svom govoru za RTS, kazao je za njega "danas najteži dan otkako je predsjednik". 

" Verovatno je ispred mene nateža noć, priterani smo uza zid, naše je da pozivamo na mir, da tražimo da niko ni slučajno ne dira KFOR i EULEX, da pozivamo da puste nevinog čoveka, kazao je Vučić. 

Tokom sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije istaknuto je kako su analizirana sva dešavanja na Kosovu. 

" Događa se ono što smo najavili juče kao i prethodnih dana i sedmice. Imate bezbroj neistina, falsifikata, laži o onome što se zbiva na terenu. Na samom terenu se vodi bitka za opstanak naroda na svojim ognjištima, kazao je srbijanski predsjednik te dodao kako je pred Srbima na sjeveru Kosova teška noć. 

" Moje je da budem sa njima, imamo uveravanja iz KFOR-a i Evrope da oni neće preduzimati nasilne akcije protiv demonstarnata, nastavićemo da razgovaramo sa njima, rekao je Vučić. 

Ističući da je izdao najvažnija narađenja te da ih je Vijeće za nacionalu sigurnost prihvatilo, Vučič je dodao da su preduzeli "odgovarajuće mjere na zaštiti naše otadžbine". 

- Ponosan sam na naše vojnike i policajce, pre nego što dobiju bilo kakvo naređenje za podizanje borbene gotovosti, milion puta pre toga pokušaćemo da sačuvamo mir, dodaje Vučić. 

komentari (0)