Vučić u Tirani: "Uvijek je bolje biti za stolom i razgovarati"

U glavnom gradu Albanije, Tirani, održava se Samit lidera Evropske unije (EU) i zemalja Zapadnog Balkana, a riječ je o dosad prvom sastanku na vrhu koji se održava u nekoj od zemalja pomenutog regiona

Region 06.12.2022, 14:43
Vučić u Tirani: "Uvijek je bolje biti za stolom i razgovarati"
© AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas uoči Samita Evropska unija - Zapadni Balkan kako je uvijek bolje biti za stolom i razgovarati. 

Na novinarsko pitanje o tome da li je oklijevao prethodnih dana u vezi s dolaskom na samit, Vučić je kazao kako je odlučio doći u Tiranu kako bi čuo stavove Evropske unije i lidera iz regije, ali i kako bi iznio stavove Srbije.

- Razgovaraću gotovo sa svima i iz regiona i Evropske unije. Čini mi se da je to važno, ne samo zbog prijateljstva sa Albanijom i Otvorenog Balkana, nego da je uvijek bolje biti za stolom, jer kad niste za stolom, uvijek ste na meniju, i čini mi se da je dobra prilika da čuvamo interese Srbije, rekao je Vučić.

U glavnom gradu Albanije, Tirani, održava se Samit lidera Evropske unije (EU) i zemalja Zapadnog Balkana, a riječ je o dosad prvom sastanku na vrhu koji se održava u nekoj od zemalja pomenutog regiona. Pored najviših zvaničnika EU-a, na skupu učestvuju lideri zemalja članica EU-a i država regiona, piše AA. 

Glavne teme samita su zajedničko rješavanje posljedica ruskog napada na Ukrajinu, intenziviranje političkog angažmana, jačanje sigurnosti i izgradnja otpornosti na vanjsko uplitanje, kao i suočavanje s izazovima koje predstavljaju migracije, borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

komentari (0)