Vulin: "Srbija neće biti parking za izbjeglice"

Podsjetimo, Vulin je učestvovao u akciji protiv ilegalnih migranata koji su pronađeni u Subotici te istakao: „Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane bande“

Region 21.07.2022, 10:31
Vulin: "Srbija neće biti parking za izbjeglice"
© AA

Izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina o ilegalnim migrantima u Srbiji da „Srbija neće biti parking za izbjeglice“, izazvala je brojne reakcije u zemlji. Na Vulinovu izjavu nakon što su pronađeni ilegalni migranti u Subotici, u blizini mađarske granice, na svom Twitter nalogu reagovala je potpredsjednica Srpske stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Vulina hitno pozvati na psihijatrijski pregled! I zaustaviti ovo maltretiranje ljudi! Bruka našu državu bezobzirnošću prema ljudima koji beže od strašne muke iz svojih zemalja. Ovako osion daje zeleno svetlo raznim nacigrupama i patrolama da nesmetano ordiniraju, napisala je Tepić.

Osim nje reakciju je uputio i Naim Leo Beširi, direktor Instituta za evropske poslove,  opisujući Vulina kao „rasistu i nacionalistu“.

Podsjetimo, Vulin je učestvovao u akciji protiv ilegalnih migranata koji su pronađeni u Subotici te istakao: „Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane bande“. Dodao je i da Srbija neće dozvoliti da njena teritorija postane mjesto „okupljanja azijskih nasilnika i ološa“.

Izvor: AA/ Prijevod: Balkan News 

komentari (0)