Vulin: "Srbiji nije mjesto u EU, oni nas ne žele"

Vulin je podsjetio da konačne odluke o novim članicama donose parlamenti zemalja EU i naveo da Hrvatska smatra da Srbija neće odobriti članstvo Srbije u EU

Region 17.10.2022, 14:10 17.10.2022, 14:26
Vulin: "Srbiji nije mjesto u EU, oni nas ne žele"
© AA

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da što prije se prihvati da njegovu zemlju ne žele kao dio Evropske unije (EU) i da joj mjesto nije u EU, da je to bolje.

Navodeći da je odnos njegove zemlje prema EU više racionalan nego emotivan, srbijanski ministar je govorio o nedavnim nesuglasicama između EU i Srbije, kazao je Vulin za Večernje novosti. 

Ističući da nije pitanje da li Srbija želi EU, već da li EU želi Srbiju, Vulin je rekao: „Sudeći po sumanutim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele". 

Rekavši da je EU, koja je bila unija, "prošlost", Vulin je naveo da su članice EU koje su izgubile političku nezavisnost prestale da budu države i postale su regioni.

Vulin je podsjetio da konačne odluke o novim članicama donose parlamenti zemalja EU i naveo da Hrvatska smatra da Srbija neće odobriti članstvo Srbije u EU.

komentari (0)