Ramazanski koncert učenika "Maarif International Schools"

Sarajevo 27.03.2024, 18:30 27.03.2024, 18:42
Ramazanski koncert učenika "Maarif International Schools"
© Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina

Uposlenici i učenici "Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina", upriličili su danas u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, ramazanski koncert.

U programu su učešće uzeli  učenici dva školska kampusa, predškolskog odgoja, učenici osnovne i srednje škole zajedno sa svojim odgajateljima, učiteljima, nastavnicima i profesorima. 

- Budući da su se ključni događaji za islam i ummet Božijeg Poslanika, Muhammeda a.s. dogodili upravo u mjesecu Ramazanu, da se u njemu nalazi i najodabranija noć Lejletu-l Kadr, noć u kojoj je počela objava časnog Kur’ana, i da su riječi iz Kur’ana naša inspiracija, putokaz i vodilja na ovom svijetu program je započet umilnim riječima Kur’ana, navodi se u saopštenju Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina. 

Predstavnik Turske fondacije “Maarif” za Bosnu i Hercegovinu Yakup Gül u svom obraćanju je istakao kako "ispraćamo 17. dan ramazana, mjeseca čija prva trećina predstavlja rahmet, u čijoj ss polovini krije magfiret, a u posljednjih deset dana spas od vječnog azaba".

 Gül je izrazio svoju zahvalnost prema svim uposlenicima škola “Maarif” u Sarajevu, učenicima, roditeljima i prijateljima na ukazanoj podršci pri realizaciji ovog divnog programa, istaknuvši da programi i aktivnosti poput ovih igraju važnu ulogu i u školi i van nje dajući vrijedan doprinos razvoju budućih generacija. 

Dodao je da “Maarif” škole u Sarajevu u svoja dva odvojena kampusa broje 658 učenika, da obuhvataju predškolski, osnovni i srednjoškolski nivo obrazovanja, te da se nastava izvodi na bosanskom i engleskom jeziku a da učenici pored kantonalnog plana i programa imaju mogućnost izbora dva međunarodna programa IBDP i Cambridge program.

Naglasio je i da je “Maarif” škola jedina škola u Bosni i Hercegovini koja nudi oba međunarodna programa. 

Učenici i uposlenici “Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina” i izvodili su ilahije “Ide mjesec Ramazan” “Teku rajski potoci”, “Samo Allah istina je” “Kad procvatu behari” i druge. 


- Kruna ovog programa svakako je bio sam kraj kada je zvanično premijerno predstavljena himna škole „Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina“  koju su na sceni izveli učenici sa svojim nastavnicima i profesorima, navode iz "Maarif International Schools Bosnia and Herzegovina. 


Koncert je propraćen od strane velikog broja zvanica iz minstarstava, predstavnika ambasada,  turskih i institucija i drugih javnih ustanova. 

komentari (0)