Macron: Iako postoje razlike u mišljenjima, moramo razgovarati

Svijet 11.06.2021, 09:31 11.06.2021, 09:59
Macron: Iako postoje razlike u mišljenjima, moramo razgovarati
© AA

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron izjavio je da iako ima različita mišljenja od predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, trebaju nastaviti razgovarati, javlja AA.

Na konferenciji za novinare održanoj u palači Elysee, Macron je izjavio da se on i predsjednik Erdogan žele sastati u okviru NATO summita, te dodao "To je dobra stvar. Imamo potrebu da se vidimo".

Izražavajući da ima duboke razlike u mišljenjima s Erdoganom, Macron je dodao: "Iako postoje razlike u mišljenjima, moramo razgovarati jedni s drugima i nastaviti razgovarati".

Napomenuo da s predsjednikom Erdoganom želi razgovarati o borbi Francuske protiv "radikalnog islamizma", NATO-u, Siriji, Libiji, Nagorno-Karabahu.

Naglašavajući da će reći Erdoganu da borba protiv "radikalnog islamizma" ni na koji način nije usmjerena na vjeru islam, Macron je istakao kako će s Erdoganom razgovarati o područjima moguće saradnje.

Macron je na konferenciji za novinare najavio da će okončati "operaciju Barkhane" koja traje od 2014. godine u afričkoj regiji Sahel.

komentari (0)