Medvjedić za 16 godina vlasti kancelarke Angele Merkel

Medvjedić ima frizuru sličnu kancelarki Merkel, dok se šape mogu sklapati kako bi ponovile legendarni gest ruke poznat kao 'Merkelov romb'

Svijet 20.09.2021, 09:53 20.09.2021, 10:12
Medvjedić za 16 godina vlasti kancelarke Angele Merkel
© Facebook

Njemački proizvođač igračaka Hermann-Spielwaren, predstavio je plišanog medvjeda izrađenog u čast vremena koje je Angela Merkel provela na dužnosti, jer se kancelarka povukla s funkcije krajem ove godine, nakon što je 16 godina bila na čelu njemačke vlade. Hemann-Spielwaren, koji se nalazi u bavarskom gradu Coburgu, predstavio je 40 centimetara visoku igračku koja ima određenih sličnosti sa njemačkom kancelarkom Merkel.

/teddy-fabrik.de

Medvjed ima frizuru sličnu kancelarki Merkel, dok se šape mogu sklapati kako bi ponovljale legendarni gest rukama poznat kao 'Merkelov romb'.

/teddy-fabrik.de 

- Pokušavamo izraziti trenutke savremene historije na plišanom medvjedu kao umjetničkom obliku, rekao je Martin Hermann, generalni direktor jedne od najstarijih i još uvijek postojećih tvornica medvjeda na svijetu, citira njemački list Bild.

Među ostalim istaknutim ličnostima koje su se pojavile kao medvjedići su bivši američki predsjednik Barack Obama, bivši njemački kancelar Helmut Schmidt i britanska kraljica Elizabeta II. Porodična fabrika medvjeda stara je 101 godinu i proizvodit će 500 medvjeda igračaka sličnih kancelarki Merkel ali u ograničenoj seriji. Medvjedi će se prodadvati po cijeni od 189 eura, a 16. medvjed će biti poslat kancelarki Merkel, kao referenca na broj godina koje je provela na čelu Njemačke.

/teddy-fabrik.de

/teddy-fabrik.de

/teddy-fabrik.de

komentari (0)